Autor: Helen Roots • 22. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meenutusi personalitöö aastakonverentsilt

Kolmapäeval, 20. veebruaril toimus Tallinnas, Mustamäe Apollos kõigi aegade suurim Personalitöö aastakonverents, mis kandis alapealkirja „Täna ongi tulevik!”.
Foto: Helen Kõrgesaar

Külastajate ette astusid valdkonna tipptegijad, kes arutlesid tulevikutöö teemal. Tööõnne ekspert Tiina Saar-Veelmaa õpetas päeva avaettekandes, kuidas jõuda 21. sajandi juhtimiseni ja disainida kontrollipõhine organisatsioon ümber usalduspõhiseks.

Kliiniline psühholoog Kärt Lust-Paal kirjeldas mindfulness'i HR-töös kui uut suunda personalijuhtimises, Proeksperdi personalijuht Liis Paemurru sekundeeris talle agiilsusega personalitöös. Veriffi värske värbamisjuht Kristiine Kukk kõneles tulevikuametitest ja selgitas, kes on sourcer ning mis meetoditega ta oma tööd teeb, ning advokaadibüroo Sorainen vandeadvokaat Mihkel Miidla täpsustas juurde, missugused meetodid on kandidaadi taustakontrolliks võimalikud ja millised neist on legaalsed.

Tulevikutööle keskendus ka Eesti Töötukassa esindaja Kristiina Palm, kes õpetas, kuidas teha tulevikutööd oleviku inimeste ja tööandjatega. Advokaadibüroo Eversheds Sutherland Ots ja Co partner ja vandeadvokaat Tambet Toomela aga tegi väga põhjalikult selgeks, kuidas mõjutavad töötaja ja tööandja suhet uuest aastast toimima hakanud vastselt määratletud psühhosotsiaalsed ohutegurid.

Vestlusring pealkirjaga „1+1=1” keskendus seekord firmade liitmisele ja sellega kaasneda võivatele probleemidele. Katrin Püks Alexelast, Merike Kim Luminorist ja Pille Parind-Nisula Aon Balticsist jagasid jutujuht Indrek Rahi eestvedamisel kogemusi, kuidas neil on ettevõtete ja liitmine ja firmakultuuride ühildamine kulgenud, mis on sujunud hästi, kus on tehtud vigu, mida kindlasti vältida kommunikatsiooniprotsessis jne. Kõik kolm külalist pakkusid kuulajaile omalt poolt välja kolm asja, mida üleminekuprotsessis kindlasti teha / tähele panna ja mida mitte mingil juhul kaaluda.

Päeva lõpetas Sisekaitseakadeemia õppejõud, politseikapten Rene Murumaa, kes jagas praktilisi nõuandeid ja näpunäiteid, kuidas toimida ja käituda, kui sind ründab kolleeg, alluv, kandidaat, klient või töökohale tunginud võõras.

Päeva lõpus tegime ka pisut ajalugu ning andsime esimest korda välja personali valdkonna edendaja tiitli. Konkursi eesmärk on siduda Personalitöö aastakonverentsi tihedamalt ajakirjaga Personali Praktik, mistõttu valisime tänavu personali valdkonna edendaja ajakirja kaanepersoonide hulgast. Edaspidi on plaan kaasata konkursile ka teisi Äripäeva personali valdkonna persoone, nt saate „Töö ja palk” külalisi jt.

Personali valdkonna edendajaks aastal 2018 valiti ajakirja juuninumbri kaanepersoon Merje Kärner (toona Laasi).

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456