19. aprill 2019

Muudatus kui kaotus ja sellega kohanemise toetamine

Šveitsi-Ameerika psühhiaater Elizabeth Kübler-Ross kirjeldas möödunud sajandi viimasel veerandil ilmunud raamatus „Surmast ja suremisest” leinaprotsessi viit staadiumit, mille läbivad surmavalt haiged patsiendid ja nende lähedased.
Foto: Pixabay

Kübler-Rossi mudeli nime all tuntuks saanud käsitlust on tänapäeval laiendatud ka muudele isiklikele kaotustele – näiteks töökoha kaotus ning ebameeldivana tajutud suured muudatused organisatsioonides (nt ettevõtete ühinemine või poolitamine), millega seostub olulistest ja seni tähtsatest kaaslastest ilmajäämine. Mudel kirjeldab viit emotsionaalset etappi, mille inimesed kaotuse puhul läbivad.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456