Autor: Personaliuudised.ee • 24. aprill 2019

Milliste argumentidega kõnetada tööle kandideerivaid tudengeid?

Uuele töökohale kandideerimisel peavad Eesti tudengid kõige olulisemaks võimalust ennast arendada, organisatsiooni valmisolekut toetada õpinguid ja juhi suhtumist, selgus Brandemi üle-eestilisest üle 3100 vastajaga tudengite uuringust.
Foto: Pixabay

Töö valikul saavad otsustavaks juht ning valmisolek toetada õpinguid ja arengut

Brandemi juba kolmandat aastat korraldatud tudengite uuringust selgub, et uuele töökohale kandideerimisel on vastajate jaoks kõige olulisem võimalus ennast organisatsioonis arendada (70%). Samuti peavad Eesti tudengid tööandja valikul tähtsaks organisatsiooni panust toetada õpinguid (68%). Uuele töökohale kandideerimise otsust mõjutab ka juht ja tema suhtumine – tudengite hinnangul peaks juht olema suunaja, mitte käsuandja (58%).

Brandemi värbamiskonsultandi Liisi Niisukese sõnul peaks noorte tahe õppida ja end arendada olema tööandja jaoks suurim pluss: „Noor ei hinda, et ta saaks töötada 20 aastat samas ettevõttes. Vastupidi, oluline on pigem see, et anda lühema aja jooksul ettevõttele võimalikult palju,” sõnab ta. Niisuke lisab, et oluline on tajuda muutusi juhtimises: „Avatud juhtimisstiil on täiesti mõistetav ootus, kuna töökultuur ja ümbritsev keskkond on aja jooksul palju muutunud. Töö- ja juhtimisstiil peaks olema justkui kahesuunaline tänav, kus tehakse tööd ja ollakse inimlikult mõistvad. See tähendab, et parima tulemuse nimel pingutavad koos nii töötaja kui ka tööandja.”

Muu hulgas tõstab Niisuke esile, et edu saavutavad mõistvad ja empaatiavõimelised juhid, kes kaasavad töötajaid ning suhtuvad neisse võrdväärselt. „Ootus on, et töötajat koheldakse kui võrdväärset partnerit, kellega saab koos olulisi küsimusi ja otsuseid arutada. Meie noored on intelligentsed ja targad ning tööandjatena tuleb seda väärtustada,” kommenteerib ta.

Vaata graafikust, mida peavad Eesti tudengid tööle kandideerimisel oluliseks.

Foto: Brandem

Valim ja metoodika

Sel aastal osales tudengite uuringus rekordarv tudengeid – kokku üle 3100 noore 58 koolist üle Eesti. Õppimise ajal töötas vastajatest 52%. Uuringus kaardistati vastajate seas atraktiivseimaid tööandjaid, kandideerimiskäitumist ning rahulolu praeguse tööandjaga. Muu hulgas selgus uuringust, millise Eesti tippjuhi või kuulsusega tahavad Eesti tudengid koos töötada ja kas oma suurima eeskujuga ollakse valmis töötama miinimumpalga eest.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456