Autor: Kai Saard • 7. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teemaks on tööõigus!

Millised on levinumad vead, mida töölepingute lõpetamisel ja tööajaarvestuses tehakse? Kuidas vältida neid nii, et suhe töötajaga ei lõpeks töövaidluskomisjonis ega kohtus? Sellest saad aimu maikuu tööõiguse seminaril „Vigane tööleping – kas kohtume kohtus?”, kus oma kogemusi ja nõuandeid jagavad tööõiguse valdkonna eksperdid Tambet Toomela, Thea Rohtla, Gaabriel Tavits ja Elena Lass.
Foto: Photobox/Panthermedia

Vandeadvokaat Tambet Toomela räägib tööandjapoolsest töölepingu lõpetamisest: töölepingu lõpetamine töötaja mittevastavuse tõttu vs. töötaja rikkumise tõttu – mille poolest need erinevad ja kuidas neid aluseid kasutada? Samuti tuleb juttu sellest, mida arvestada töölepingu lõpetamisel töötaja katseajal ja kuidas vaielda edukalt töölepingu lõpetamise alusel tekkinud töövaidlusi.

Jurist Thea Rohtla annab aga nõu, kuidas peaks tööandja reageerima töötajalt saadud töölepingu ülesütlemise avaldusele, kui seal süüdistatakse tööandjat näiteks seaduserikkumises, töölepingu tingimuste täitmata jätmises või ebaväärikas kohtlemises. Ta vastab, kas sellisel juhul tuleks jätta põhjendused tähelepanuta ja lõpetada leping omal soovil, kas küsida selgitust, tunnistada süüdistusi või mitte nõustuda ja vaidlustada.

Sotsiaalõiguse professor Gaabriel Tavits kõneleb seekord töö-, puhke- ja valveajast ning sellest, kellele ja miks neid tarvis on. Muu hulgas selgitab ta, kuidas kombineerida töö- ja puhkeaega, kui ei tehta tööd traditsiooniliselt.

Jurist Elena Lass võtab vaatluse alla summeeritud tööaja arvestuse probleemid. Näiteks tuleb juttu sellest, kuidas töötaja normtundide arvu õigesti määrata ning mis üle- ja alatundide määramisel valesti tehakse.

Tööõiguse seminar toimub juba 15. mail Radisson BLU Hotel Olümpia konverentsikeskuses. Tutvu esinejate ja seminari päevakavaga ning registreeri siin!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456