Autor: Maksu- ja Tolliamet • 8. mai 2019

Töötamise registreerimine SMS-i teel

Töötamise registreerimise kohustus on kõigil tööd võimaldavatel füüsilistel ja juriidilistel isikutel ning registreering tuleb teha hiljemalt isiku tööle asumise päevaks. Maksu- ja Tolliamet on loonud info esitamiseks lihtsustatud võimaluse, mis tähendab, et uue töötaja andmed saab edastada telefonikõne või tekstsõnumi teel.

Tööd võimaldav isik (tööandja) on Eesti residendist või mitteresidendist juriidiline isik, Eesti riigiasutus või kohaliku omavalitsusüksuse asutus, füüsiline isik või füüsilisest isikust ettevõtja, kes sõlmib töötamise aluseks oleva kokkuleppe või nimetab tööd tegeva isiku (töötaja) ametikohale.

Töötamise alustamine tuleb registreerida hiljemalt tööd tegeva isiku tööle asumise hetkeks. Erandina tuleb 7–14-aastase lapse töötamine registreerida kümme tööpäeva enne lapse tööleasumist.

Töötamise registreerimine lihtsustatud korras

Lihtsustatud korras saab töötamist registreerida telefoni teel numbril 880 0812 või tekstsõnumiga numbril 1811.

Tekstsõnum tuleb saata kujul: tööandja registrikood/isikukood(tühik)töötaja isikukood(tühik)töötamise alguse kuupäev.

Näide: 12345(tühik)23456789012(tühik)01.07.2014

Kuna lihtsustatud registreering hõlmab vaid osa nõutavatest andmetest, peab tööandja registreeringut kindlasti 7 kalendripäeva jooksul töötamise liigiga täiendama.

Lihtsustatud korras saab registreerida ainult isikukoodi omava isiku töötamist.

Kuna lihtsustatud korras registreeritud isiku andmeid ei edastata haigekassasse, siis puudub isikul õigus ravikindlustusele.

2019. aasta alguses jõustunud muudatused töötamise registris on tekitanud palju segadust ning muutnud töötamise registreerimise keerukamaks ja andmemahukamaks. Kusjuures ametinimetus ja töökoha aadress tuleb valida klassifikaatorist.

- Mis saab siis, kui sobivat aadressi või ametinimetust klassifikaatorist ei leia?

- Kuidas saab mööbli projekteerijast toote disainer ja millest lähtuda?

- Kas palgata puhkuse ajaks peab peatama registreeringu?

- Missugune on kaugtöö puhul töökoha aadress?

- Kas ja kuidas registreerida honorarid?

Need ja mitmed teised esile kerkinud küsimused saavad vastuse veebiseminaril „Töötamise register“. Veebiseminari teemad on: töötamise registri eesmärk ja kasutamine; kuidas, millal ja keda tuleb registreerida; millised andmed tuleb esitada?

Veebiseminari viib läbi Kindsigo Konsultatsioonid OÜ juhataja ja maksukonsultant Aule Kindsigo.

Foto: PantherMedia
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456