Autor: Indrek Kald • 9. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgus Eesti IKT-sektori lemmiktööandja

Kantar Emori värskest info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektori maineuuringust selgus Eesti populaarseim tööandja IT-inimestele.
Kantar Emori uuringuekspert Lele Aak
Foto: Powerhouse

Esikohale kerkis tänavu Transferwise, järgnevad üsna võrdsete tulemustega Skype/Microsoft, Pipedrive ja LHV pank. Suurima hüppe on teinud viimase kahe aasta jooksul müügijuhtimise tarkvara arendav Pipedrive, teised tippu kuuluvad tööandjad olid seal ka 2017. aastal, kui uuring esimest korda korraldati.

Kantar Emori uuringueksperdi Lele Aaki sõnul näitab pingerida esmajoones seda, et IKT vallas pole tööandjatena ligitõmbavad üksnes n-ö traditsioonilised IT-firmad ja startup’id, vaid ka suured ettevõtted panganduse, telekommunikatsiooni ja infrastruktuuri vallas, näiteks Telia, Eesti Energia ja Swedbank.

„Endiselt on väga atraktiivsed ka mitmesuguseid IT-ametikohti ühendavad riigiasutused – siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus, Registrite ja Infosüsteemide Keskus ning Riigi Infosüsteemi Amet,” märkis Aak.

„Sektoris toimuvad kiired muutused ja areng – nii võib pingerea esikümnest leida lausa kolm ettevõtet, mida me 2017. aastal veel ei kaardistanudki: Starship Technologies, Taxify/Bolt ja Cleveron,” lisas ta.

Nn traditsioonilistest IT-firmadest on suure eelistajate osakaaluga ka Nortal, jäädes napilt esikümnest välja.

Lele Aak ütles, et uuringu eesmärk oli välja selgitada IT-spetsialistide ootused tööandjatele. „Samuti reastasime IKT-sektori suuremad tööandjad ja teised infotehnoloogilisi töökohti pakkuvad suuremad ettevõtted. Lähtusime sellest, kui atraktiivsed ja mainekad nad IT-spetsialistidele tunduvad,” selgitas ta.

Aaki kinnitusel on IT valdkonnas hea tööjõu nimel karm konkurents ja seega peavad ettevõtete juhid pakkuma peale korraliku palgale palju muudki. „Nii saab näiteks iga teine tarkvaraarendaja vähemalt kord kuus mõne otsepakkumise tööandja vahetamiseks,” lausus ta.

„Juhid peavad pakkuma kõike seda, mida IT-spetsialistid neilt uuringu andmetel kõige enam ootavad – lisaks palgale töötajate väärtustamist ja neist hoolimist, mõnusat tööõhkkonda, paindlikkust töökorralduses, ajakohast tehnikat, põnevaid projekte ja muid erialaseid väljakutseid koos oma ala parimatega,” lisas Aak.

Kantar Emor uuris 53 IT-töökohti pakkuva suurema ettevõtte mainet tööandjana. Küsimustele vastas 852 IT-spetsialisti üle Eesti.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456