Autor: Mattis Kirsipuu • 26. august 2019

Värske palgauuringu olulisemad trendid

Fontese Eesti palgauuring on põhjalik iga-aastane ülevaade Eesti palgaturul toimuvast, hõlmates kõiki peamisi sektoreid ja ametikohti.

Koostöös Eesti juhtivate organisatsioonidega koostab Fontes juba 1995. aastast alates Eestis palgauuringuid, kaasates iga-aastasesse uuringusse umbes 400 organisatsiooni ja analüüsides üle 80 000 töökoha andmeid.

Palgauuringutest saadav info on väärtuslik sisend iga-aastasele palkade ülevaatamisele organisatsioonis. Uuringus analüüsitakse rahalist tasu (põhipalka, tulemustasusid ja preemiaid) ning soodustusi, mida organisatsioonid töötajatele pakuvad.

2019. aasta Fontese palgauuring valmib 5.septembril. Palga Päeva konverentsil heidame pilgu olulisematele trendidele, mis selle aasta palgaturgu kujundavad. Viimasel kolmel aastal on palgamuutus Eestis püsinud ühtlasel tasemel, kas see aasta toob kaasa palgaralli? IKT-sektor on teinud otsa lahti 9,7-protsendilise keskmise palgamuutusega. Kas teised sektorid järgnevad või on infotehnoloogiaga tegelevad organisatsioonid erand?

Kuidas on olukord muutuvpalgaga? Kas tulemustasude osakaal Eesti palgaturul on kasvamas ja mil määral tegeletakse nende eelarvestamisega? Kas pikaajalised (mitme aasta peale arvestatavad) tulemustasud on muutumas Eestis populaarsemaks?

Kellel on tööturul võimalus küsida sama töö eest suuremat palka, kas vanadel olijatel või uutel tulijatel?

Kas ja kuidas on muutumas organisatsioonides pakutavad soodustuste paketid töötajatele? Kas tööjõuturule tulev Z-generatsioon suurendab paindliku tööajaga seotud soodustuste pakkumist?

Värske palgauuring annab nendele küsimustele vastuse juba 12. septembril toimuval Palga Päeva konverentsil.

Fontese analüütik Mattis Kirsipuu
Foto: erakogu
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456