Autor: Personaliuudised.ee • 8. november 2019

Eesti suurettevõtete juhtkonnas on maailmaga võrreldes kaks korda vähem naisi

Kui maailma suuremate firmade juhtkonnas töötab keskmiselt 16,9 protsenti naisi ja see näitaja kasvab, siis Eesti jääb maailmale umbes kaks korda alla. Eesti suuremate ettevõtete juhtkondades on naiste osakaal vaid 8 protsenti, näitab konsultatsiooniettevõtte Deloitte koostatud värske raport „Women in the Boardroom“.
Foto: Pixabay

Deloitte analüüsis raportis soolist tasakaalu 66 riigi avalikul börsil kaubeldavate suuremate ettevõtete juhtkondades. 2019. aastal oli naiste osakaal sellisete ettevõtete juhtkonnaliikmete hulgas maailmas keskmiselt 16,9 protsenti ning see näitaja kasvas võrreldes 2017. aasta raportiga 1,9 protsendi võrra. Eestis oli vastav näitaja tänavu 8 protsenti, jäädes 2017. aastaga võrreldes samale tasemele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456