Uudised
Ainult tellijale

Töötajate värbamise maht tegi kõigi aegade rekordi

Värbamisagentuuri Brandem analüüsist selgus, et tööle võetud töötajate arv kasvas selle aasta kolmandas kvartalis eelmise aastaga võrreldes koguni 28%. Töölt lahkunud töötajate arv kasvas 9% ja tööandja algatusel töölt lahkunud töötajate arv 8%. Keskmine tööstaaž langes kolme aasta ja ühe kuuni.

Foto: Pixabay

Brandem analüüsis Statistikaameti värske tööjõu liikumise uuringu andmeid. Uuringust selgus, et jooksva aastaga (IV kvartal 2018 – III kvartal 2019) on Eestis tööle võetud rekordiliselt ligi 215 000 inimest. Eelmine rekord pärineb 2018. aasta kolmandast kvartalist, mil see number oli 203 000. Kui võtta arvesse, et tööga hõivatuid on Eestis aasta jooksul ligikaudu 665 000, siis keskmine tööstaaž ühes ametis on langenud kolme aasta ja ühe kuuni. Keskmine personalivoolavus on Eesti ettevõtetes aga tõusnud 32 protsendini.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Kord nädalas ilmuva personaliuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  PERSONALIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad personali uudised igal nädalal enda postkasti.

  Personaliuudised.ee toetajad:

  Kai Miller
  Kai MillerPersonaliuudised.ee juhtTel: 5330 5136
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700