Autor: Personaliuudised.ee • 12. detsember 2019

Töötajate värbamise maht tegi kõigi aegade rekordi

Värbamisagentuuri Brandem analüüsist selgus, et tööle võetud töötajate arv kasvas selle aasta kolmandas kvartalis eelmise aastaga võrreldes koguni 28%. Töölt lahkunud töötajate arv kasvas 9% ja tööandja algatusel töölt lahkunud töötajate arv 8%. Keskmine tööstaaž langes kolme aasta ja ühe kuuni.
Foto: Pixabay

Brandem analüüsis Statistikaameti värske tööjõu liikumise uuringu andmeid. Uuringust selgus, et jooksva aastaga (IV kvartal 2018 – III kvartal 2019) on Eestis tööle võetud rekordiliselt ligi 215 000 inimest. Eelmine rekord pärineb 2018. aasta kolmandast kvartalist, mil see number oli 203 000. Kui võtta arvesse, et tööga hõivatuid on Eestis aasta jooksul ligikaudu 665 000, siis keskmine tööstaaž ühes ametis on langenud kolme aasta ja ühe kuuni. Keskmine personalivoolavus on Eesti ettevõtetes aga tõusnud 32 protsendini.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456