Autor: Personaliuudised.ee • 13. mai 2020

Eksperdid: virtuaalmürgitus ja suhtluse üleküllus panevad inimeste heaolu proovile

Peale majandusliku heaolu on eriolukord proovile pannud ka inimeste vaimse tervise. Vajadus inimliku kontakti ja suhtlemise järele on psühholoogide ja tööõnne ekspertide sõnul loomulik psühholoogiline vajadus. Virtuaalmürgituse ja suhtlemiskülluse kõrval on ruumi ka paremaks kontaktiks iseendaga ja uueks loomingulisuseks, rääkisid eksperdid live-kohtumiste sarjas SPUNK.
Vestlusringi osalejad
Foto: SPUNK

Psühholoogi ja muutuste nõustaja Eva-Maria Kangro sõnul on inimlik üksteisega kontaktis olemine üks psühholoogilisi vajadusi. Samas on ühised raskused omal moel inimesi viimastel nädalatel lähendanud ja kasvatanud empaatiavõimet. „Kuna suur osa suhtlusest on kolinud e-formaatidesse, on see ajule tohutu koormus ja nii väsimegi e-suhtlusest kiiremini. Põhiline kohanemisülesanne on saada hakkama müraga ning iseendale oma ruumi ja aja leida,” rääkis Kangro. „Oluline on iseendale ka teadvustada, mis on tegelikult hästi ja teha seda järjepidevalt. Nii kinnistame iseenda peas positiivseid seoseid,” täiendas ta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456