Uudised
Ainult tellijale

Eksperdid: virtuaalmürgitus ja suhtluse üleküllus panevad inimeste heaolu proovile

Peale majandusliku heaolu on eriolukord proovile pannud ka inimeste vaimse tervise. Vajadus inimliku kontakti ja suhtlemise järele on psühholoogide ja tööõnne ekspertide sõnul loomulik psühholoogiline vajadus. Virtuaalmürgituse ja suhtlemiskülluse kõrval on ruumi ka paremaks kontaktiks iseendaga ja uueks loomingulisuseks, rääkisid eksperdid live-kohtumiste sarjas SPUNK.

Vestlusringi osalejad  Foto: SPUNK

Psühholoogi ja muutuste nõustaja Eva-Maria Kangro sõnul on inimlik üksteisega kontaktis olemine üks psühholoogilisi vajadusi. Samas on ühised raskused omal moel inimesi viimastel nädalatel lähendanud ja kasvatanud empaatiavõimet. „Kuna suur osa suhtlusest on kolinud e-formaatidesse, on see ajule tohutu koormus ja nii väsimegi e-suhtlusest kiiremini. Põhiline kohanemisülesanne on saada hakkama müraga ning iseendale oma ruumi ja aja leida,” rääkis Kangro. „Oluline on iseendale ka teadvustada, mis on tegelikult hästi ja teha seda järjepidevalt. Nii kinnistame iseenda peas positiivseid seoseid,” täiendas ta.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • lugeda kõiki lukus lugusid, valdkonna arvamusliidrite artikleid ja intervjuusid
 • ligipääsu põnevatele kogemuslugudele ja palga TOPi artiklitele
 • ülevaate raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetest
 • aastatellimuse puhul Personali Praktiku paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva personaliuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  PERSONALIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad personali uudised igal nädalal enda postkasti.

  Personaliuudised.ee toetajad:

  Kai Miller
  Kai MillerPersonaliuudised.ee juhtTel: 5330 5136
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700