Autor: Personaliuudised.ee • 26. mai 2020

Lennuliiklusteeninduse AS algatas kollektiivse koondamise

Aasta tagasi läbis Eesti õhuruumi ööpäeva jooksul keskmiselt 700 lendu. Praeguse seisuga on selleks numbriks vaid veidi üle 200. Drastiliselt vähenenud lennuliikluse mahu tõttu on vähenenud ka ettevõtte rahavoog, mille tõttu on Lennuliiklusteeninduse AS algatanud kollektiivse koondamise.
Foto: Liis Treimann

Lennuliiklusteeninduse AS esimese nelja kuu põhitegevuse müügitulu on langenud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2,9 miljonit eurot. Ettevõtte teenitud puhaskahjum oli perioodil jaanuar kuni aprill 1,8 miljonit eurot. „Lennuliiklus on kukkunud 1996. aasta tasemele. Märtsis teenindatud lendude arv kokku moodustas vaid 57% mullusest, olles langenud kuu lõpuks rohkem kui 80% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Lennuliiklusteenindused kogu Euroopas on jäetud ilma teenust kasutanud ettevõtete maksetest, sest ka lennuoperaatoritel on tekkinud finantsprobleemid,“ selgitas ettevõtte tegevjuht Ivar Värk, lisades, et vähenenud on ka töömaht ehk ettevõttel pole enam kõigile töötajatele pakkuda samas mahus tööd, mis enne kriisi. Kulude kokkuhoiuks on ettevõte teinud olulisel määral kärpeid ning peatanud või edasi lükanud kõik planeeritud investeeringud, kasutanud töötukassa hüvitist aprillis ja mais ning püüdnud leida võimalusi Euroopa toetusmeetmest osa saamiseks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456