Autorid: Martin Johannes Teder, Urmas Jaagant • 7. juuli 2020

Tööjõukriis lahendati ainult koalitsiooni silmis

Valitsus otsustas eile, 6. juunil, et laseb 31. juulist Eestisse vajaliku hooajalise välistööjõu. Lisaks lubatakse riiki välistudengid, kuid nende töötamise ja elamise tingimused tulevikus karmistuvad.
Opositsiooni eelnõu, mis lubaks juba siin oleval välistööjõul riigis kauem olla, lükati riigikogus tagasi.
Foto: Liis Treimann

Möödunud nädalavahetusel ütles EKRE kongressil erakonna esimehe kohalt taanduv Mart Helme, et kui teha uksed võõrtööjõule lahti, on 20 aasta pärast Eestist saanud Ida-Virumaa. EKRE on olnud võõrtööjõu vastu pikka aega ning ka valitsuspartnerid Keskerakond ja Isamaa ei võidelnud sel teemal tugevalt EKRE vastu.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456