Autor: Ene Olle • 13. oktoober 2020

Kuidas toimub töötajate üleminek ühelt tööandjalt teisele?

Ettevõttes toimuvad suured muudatused: osa töödest läheb üle teisele ettevõttele. Kuidas toimub töötajate üleminek ühelt tööandjalt teisele? Personali Praktiku lugeja küsimusele vastab, Tööinspektsiooni nõustamisjurist Ene Olle.
Foto: Pixabay

Töölepingu seaduses (edaspidi TLS) reguleerivad töölepingu üleminekut TLS-i §-id 111–113. Tööleping saab üle minna õigusjärglasele füüsilisest isikust tööandja surma korral ja ettevõtte üleminekul. Üle võib minna ka mõni osakond, kui sama funktsioon endisesse ettevõttesse enam alles ei jää, st mitte alati ei pea üle minema terve ettevõte täies koosseisus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456