Autor: Kai Saard • 27. oktoober 2020

Coaching 2021: väärtus juhile, personalijuhile, organisatsioonile

25. mail 2021 on kõik huvilised oodatud Telliskivi Loomelinnakusse (või veebi), sest taas toimub ülimenukas juhtimiskonverents Coaching 2021. Uurisime konverentsi projektijuhilt Aira Tammemäelt, mida seekordsel üritusel põnevat näha ja kuulda saab.

Mille poolest on juhtimiskonverents Coaching 2021 eriline ja miks tasub osaleda?

Tammemäe ütleb alustuseks, et coaching pole pelgalt professionaalsete coach’ide pärusmaa, vaid on imbunud pea kõigisse Eesti suurematesse ja edukamatesse organisatsioonidesse. „Coaching’ut saab võtta ka kui tehnikate kogumit, mis aitab juhte igapäevases töös oma meeskondadega. Samavõrd loomulik on kaasata professionaalset coach’i juhi enda arengu toetajana, sest vahel on meie juhid ikkagi üksi, neil pole kellegagi juhtimissituatsioone reflekteerida või oma valikuid arutada,ˮ selgitab Tammemäe.

Esimest korda on tegemist sõna otseses mõttes rahvusvahelise juhtimiskonverentsiga – esinevad maailma tipud, osalejaid on nii Eestist kui ka väljastpoolt. „Eriti huvitavaks kujunevad tõenäoliselt inspiratsioonisaalis toimuvad demo-coaching’ud.ˮ

Konverents toimub Telliskivi Loomelinnaku kolmes erinevas saalis ning valida on nii eri fookuse kui ka eesti- ja ingliskeelsete ettekannete vahel. „Sellist laia valikut erinevatest teemadest ja esinejatest pole Eesti juhtimiskonverentsidel olnudki. Seejuures saavad nii saali- kui ka veebipileti omanikud vaadata kõiki ettekanded järele üks kuu pärast konverentsi toimumist,ˮ ütleb Tammemäe.

Milliseid teemasid tasub just personalijuhtidel kuulama tulla?

Tammemäe selgitab, et personalijuht saab enda jaoks kokku panna just selle valiku, mis teda parasjagu kõige enam kõnetab. „Konverentsi eripära on pakkuda võimalust ise endale programm kokku panna. Näiteks Tallinna ülikooli kommunikatsiooni dotsent Katrin Aava ettekanne „Kuidas võimestada võimu omajat võimust loobuma?ˮ tundub esitavat tõelise väljakutse. Või siis rahvusvahelise autori ja esineja Steve Neale’i (ÜK) avaettekanne muutustest. Samuti saab valida seitsme erineva aruteluringi vahel, näiteks teemal, kuidas toetada 50+ juhte uute väljakutsete ja motivatsiooni leidmisel. Minu arust on see ülioluline teema ja just personalijuhtide vastutus leida lahendusi ka keerulistes situatsioonides, kui juht organisatsioonist lahkub,ˮ räägib Tammemäe.

Personalijuhtide hulgas on palju ka neid, kes on läbinud coach’i baasõppe. Coachingu konverentsil esinevad näiteks kaks master-tasemel coach’i Indiast ja USA-st – sellisel tasemel esinejaid Eestis veel olnud ei ole. Konverentsi peaesineja on aga Marcia Reinolds (PsyD, Master Certified Coach, President of Covisioning LLC and 5th Global President of the ICF).

Millist väärtust annab coaching juhile ja organisatsioonile?

Keerulistel aegadel on coach’iv juhtimisstiil Tammemäe sõnul parim, mida juht teha saab. „Ta lihtsalt ei jõua üksi ja lisaks on vaja kiiresti inimesi kaasa tõmmata. Juhtide jaoks on eraldi fookussaal. Näiteks teeb Toomas Tamsar ettekande teemal „Kas coaching on kaisukaru või Excel?ˮ, Gaurav Arora (India) esitab oma ettekandes juhtidele küsimuse: „Is life happening TO you? Or Is it happening FOR you?ˮ, Tallinna ülikooli hariduspsühholoogia instituudi teadur Grete Arro vastab oma ettekandes küsimusele, miks töötajad ei taha vahel areneda. Kokku on valikus 15 ettekannet, 7 arutelu, 5 demo-coaching’ut, lisaks veel loovate meetodite praktikumid, millega saavad juhid nõupidamisi või ajurünnakuid põnevamaks muuta või siis oma töötajatega silmast silma vesteldes paremate lahendusteni jõuda,ˮ ütleb Tammemäe lõpetuseks.

Juhtimiskonverentsi Coaching 2021 kõige soodsam hind kehtib kõigest oktoobri lõpuni.

Vaata lähemalt kava ja registreeri end soodsalt.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456