Autorid: Tambet Toomela, Erika Tuvike, Marja Stina Saaliste • 3. detsember 2020

Kavandatavad muudatused kollektiivlepingu seaduses

Sotsiaalministeerium on algatanud kollektiivlepingu ja sellega seonduvalt teiste tööõigusalaste seaduste muutmise eelnõu, millega soovib tagada töötajatele senisest paremate tingimuste kohaldamist eelnõus nimetatud aspektides.
Foto: Pexels

Kollektiivlepingu seaduse kavandatavad muudatused on tingitud hiljuti Riigikohtu asjas nr 2-18-7821 tehtud lahendist, milles Riigikohus jõudis seisukohale, et kehtiv kollektiivlepingu seadus (KLS) ei anna kollektiivlepingu sõlminud isikutele õigust tekitada sama lepinguga kohustusi tööandjale, kes ei ole kollektiivlepingu pool ega kuulu ka kollektiivlepingu sõlminud tööandjate ühingusse või liitu.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456