Autor: Ingrid Siska-Mölder • 15. jaanuar 2021

Töötaja motivatsioonipakett: kas tervisekindlustus tuli, et jääda?

Maksuvaba 400 eurot, mida saab tööandja kasutada töötajate tervisesse panustamiseks, leiab aina enam kasutamist tööandja ravikindlustuse lepingute sõlmimisel. Kuidas ja miks on see nii töötajale kui ka tööandjale suur võit?
IIZI tööandja ravikindlustuse spetsialist Ingrid Siska-Mölder astub üles Personalitöö Aastakonverentsil 11. veebruaril

Mullu kasvas tervisekindlustuse sõlmimine hüppeliselt

2020. aasta kolmanda kvartali lõpuks võrreldes 2019. aastaga kindlustatute arv rohkem kui kahekordistus ja praegu on Eestis kindlustatud üle 10 000 töötaja. Ingrid Siska-Mölderi sõnul on sama jõudsalt arenenud ravikindlustusturg – tööandja ravikindlustus on nüüdseks juba viie Eesti kindlustusandja toote loetelus ja tihedast konkurentsist võidavaid vaid kindlustatud töötajad.

Konkurents pakub ka uusi võimalusi ja nüüd saavad töötajad osta ka samadel tingimustel kindlustuskaitset oma pereliikmetele. Viimaste kuude põhjal saab kinnitada, et atraktiivne võimalus kogub hoogsalt populaarsust. Nimelt on eraisiku vabatahtliku ravikindlustuse ostuvõimalused piiratud. Enne lepingu sõlmimist toimub individuaalne riskihindamine ning sõltuvalt isiku tervislikust seisundist, vanusest ja muudest asjaoludest tuleb heal juhul tasuda märkimisväärne kindlustusmakse, halvemal juhul võib kindlustuskaitsest ilma jääda, sest pakkumisest keeldutakse näiteks teatud haiguse tõttu.

Tule kuulama!

Ingrid Siska-Mölder räägib ravikindlustusest lähemalt 11. veebruaril Personalitöö Aastakonverentsil. Rohkem infot saad SIIT.

Ettevõtte ravikindlustusest on saanud motivatsioonipaketi oluline osa

Töötajate motiveerimiseks pakutakse erinevaid võimalusi alates sportimisest ja ühisüritustest kuni lisapuhkepäevadeni. Atraktiivse võimalusena on valikusse lisandunud ettevõtte ravikindlustus, mis lubab töötajal tarbida tasulisi meditsiiniteenuseid kiirelt ja efektiivselt.

Aina enam eelistatakse tavapärastele soodustustele ravikindlustust

Kui varem motiveeriti töötajaid sportimisvõimaluste või ühisüritustega, siis nüüd eelistatakse aina enam muudele tööandja pakutavatele soodustustele ravikindlustust, mis annab töötajale võimaluse tarbida tasulisi meditsiiniteenuseid. See omakorda aitab töötajal püsida terve ja tekkinud murede korral saada abi kordades kiiremini, kui riiklik süsteem võimaldaks.

Kuna plaanilise ravi järjekorrad ei näita lühenemise märke ja Eesti Haigekassa pakutav hambaravi kompensatsioon annab võimaluse vaid ühekordseks kontrollvisiidiks, on kiire ja efektiivne ligipääs meditsiiniteenustele tavaliselt tasuline.

Tööandja ravikindlustuslepingu sõlmimisel tuleb kindlustusandjale esitada vaid kindlustatud isiku nimi ja isikukood. Terviseküsimustike täitmise ja lisaküsimustele vastamisega tegelema ei pea.

Võidavad nii tööandja kui ka töötaja

Kui ettevõte kindlustab 100 töötajat, on ligi 200-eurose aastamakse eest igal töötajal võimalus kasutada pere ja -eriarstiabiteenuseid 4000 euro (sh vaktsineerimine, profülaktilised uuringud, taastusravi) ja hambaraviteenuseid 300 euro ulatuses. Kui näiteks tööandja on soovinud vabatahtlikult pakkuda oma töötajatele gripi või puukentsefaliidi vastu vaktsineerimise võimalust, ilma et töötervishoiuarst oleks seda ette kirjutanud, lisandub vaktsineerimiskulule erisoodustusmaks. Siska-Mölderi sõnul saab teenuse maksuvabalt, kui korraldada vaktsineerimine läbi vabatahtliku ravikindlustuse.

Lisakoormuseta protsessis on konfidentsiaalsus tagatud

Ravikindlustushüvitiste taotlemisega ei pea tegelema ettevõtte personalijuht või juhtkond ning töötaja suhtleb kulude hüvitamise puhul kindlustusandjaga otse läbi turvaliste e-kanalite. Protsess on kiire ja sujuv, raviarved esitatakse kindlustusele ja loetud päevade jooksul kantakse hüvitis töötaja pangaarvele.

Tööandjale isikustatuid andmeid kindlustuslepingu kasutamise kohta ei väljastata ning töötaja ei pea konfidentsiaalsuse pärast muretsema. Samuti ei tekita tööandjale olulist lisakoormust pereliikmete kindlustamine, sest peredele väljastatakse eraldiseisvad poliisid ja arved. Arveldamine ei toimu tööandja vahendusel.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456