Autor: Annika Karm • 4. veebruar 2021

Ülevaade välismaalaste värbamise tähtsamatest reeglitest

Paljud tööandjad vajavad välistööjõudu. Selleks, et kõik oleks seaduspärane, korrektselt vormistatud ja korraldatud, tuleb teada välismaalase palkamise reegleid.
PPA migratsiooninõustaja Annika Karm

Kindlasti peab tööandja endalt kõigepealt küsima, kas palgatav inimene on Euroopa Liidu või kolmanda riigi kodanik. Kodakondsuse küsimusest algab kogu olukorra lahendamine. Euroopa Liidu liikmesriigi kodanikel on lubatud Eestis registreeringuteta viibida kuni kolm kuud. Samuti on neil võimalus alates esimesest saabumise päevast tööle asuda, kui tööandja on registreerinud töötaja maksu- ja tolliameti töötamise registris.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456