Autor: Personaliuudised.ee • 28. aprill 2021

Kas töötaja võib vanemahüvitise saamise ajal tööle minna?

Töötaja on lapsega kodus lapsehoolduspuhkusel, aga ta sooviks osaliselt edasi töötada. Tööandja ütles, et kui töötaja tahab tööle tagasi minna, tuleb tal lapsehoolduspuhkus katkestada. Samas on olnud kuulda, et inimesed töötavad ka emapuhkuse ajal. Kuidas on õige? Tööinspektsiooni ennetusosakonna juhataja Kaire Saarep selgitab olukorra lahti.
Foto: Pixabay

Vanemahüvitise saamise ajal võib lapsevanem küll töötada, ent silmas tuleb pidada mõningaid asjaolusid. Esmalt seda, et vanemahüvitise eesmärk on tagada asendussissetulek vanemale, kes lapse kasvatamise tõttu viibib töölt eemal või kes kõige rohkem lapse eest iga päev hoolitseb.

Personaliuudised.ee toetajad:
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456