Autor: Eliisa Matsalu • 23. september 2021

Madis Müller: Eesti keskmine palk teeb lähiajal 14% suuruse hüppe

Eesti keskmine palk võib kasvada 2023. aastaks pea 1800 euroni, ütles Eesti Panga president Madis Müller majanduskonverentsil Äriplaan. Kiire inflatsioon paneb töötajaid üha rohkem palka juurde küsima ja kõrge tööjõupuudus paneb tööandjad olukorda, kus neil on raske töötajatele ära öelda.
Eesti Panga president Madis Müller majanduskonverentsil Äriplaan.
Foto: Raul Mee

Müller rääkis, et kui nii Eestis kui ka mujal maailmas on töötajate keskmised töötunnid olnud viimased kümme aastat langustrendis, siis nüüd on olukord muutunud. Oli ootuspärane, et eelmisel aastal kriisi ajal töötundide arv järsult kukkus. Kui majandus hakkas kriisist väljuma ja ettevõtete tellimused kasvasid, sattusid nad olukorda, kus uusi inimesi juurde värvata ei jõudnud ja olemasolevad töötajate töökoormus tõusis.

Tööjõupuudus ja kiire inflatsioon toob Mülleri sõnul kaasa keskmise palga tõusu. „,Inflatsioon paneb palka juurde küsima ja tööjõupuudus teeb keeldumise keeruliseks,“ ütles ta. Kui praegu on keskmine palk 1542 eurot kuus, siis Müller prognoosib, et järgmisel aastal on see juba 1652 ja ülejärgmisel aastal 1768 eurot. See teeb enam kui 14% suuruse kasvu kahe aasta peale.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456