Autor: Personaliuudised.ee • 22. oktoober 2021

Tööandjad maadlevad korraga mitme kriisiga

III kvartalit iseloomustavad ühelt poolt tellimuste kasv, teisalt pitsitab tugev tööjõupuudus. „Töösturite arenguplaane kärbib palgasurve, koroona ajal tegevuse peatanud turismi- ja toitlustuskohtade endised töötajad on liikunud teistesse sektoritesse,” võttis olukorra kokku tööjõurendi- ja värbamisettevõtte Finesta tegevjuht Pasi Harttunen.
Finesta tegevjuht Pasi Harttunen

Harttunen kinnitas, et aktiivset sügist prognoositi juba suvekuudel. „Statistika näitab, et sel aastal maksti puhkusetasud välja juulis-augustis. Varem on olnud aktiivseid suveperioode, kus tööandjad on palunud töötajatel puhkused edasi lükata. Seekord lasid ettevõtted pigem töötajatel suvel ära puhata, sest juba teati – sügisesse jääb tellimuste kasv ning siis on hea, kui võimalikult suur osa inimestest tööl olemas,” rääkis Harttunen.

Personaliuudised.ee toetajad:
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456