Autor: Kadri Seeder • 5. jaanuar 2022

Hindade kasv, uute töötajate palgaootus ja tööturu olukord sunnivad tööandjaid palka tõstma

Statistikaameti andmetel kasvas keskmine brutokuupalk 2021. aasta III kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 7,8% ja oli 1553 eurot. II kvartalis oli palgakasv 7,3% ja I kvartalis 4,9%. Seega on töötasude kasv eelmise aasta mõõnast, mil kasv jäi alla 3%, üle saanud ja sarnaneb 2019. aasta suhteliselt kiire palgatõusuga.
Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder
Foto: Meeli Küttim

Mitmel tegevusalal kasvas III kvartali keskmine brutokuupalk üle 10%, näiteks info ja side, kunsti, meelelahutuse ja vaba aja ning muude teenindavate tegevuste alal, samuti tervishoius, haldus- ja abitegevuste, kaubanduse, ehituse ning mäetööstuse tegevusalal. Info ja side tegevusalal jätkas töötasu kasvamist ka 2020. aastal, kui mitmel teisel tegevusalal, sh kaubanduse, majutuse ja toitlustuse, kunsti ja meelelahutuse valdkonnas palgad langesid. Nendel tegevusaladel mõjutab palgakasvu suurust eelmise aasta madal võrdlusbaas, 2019. aasta tasemega võrreldes palgad nii palju muutunud ei ole. Tagasihoidlikum oli III kvartali palgakasv põllumajanduses, energeetikas, avalikus sektoris ja hariduses.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456