Autor: Taimi Elenurm • 17. juuni 2022

Eakate tervis vajab tuge ka töökohal

Tööl käimise järsk lõpetamine võib kaasa tuua nii vaimse heaolu kui ka materiaalse toimetuleku halvenemise. Töine iseseisvus seevastu toetab tervist.
Foto: Pixabay

Ühe 2011. aastal tehtud uuringu järgi nimetasid Eesti inimesed eakateks neid, kellel jõudis kätte pensioniiga. Praegu tähendaks see eaka-elu algust 64. eluaastast. Elanikkonna vananemine ja pensioniea kaugenemine toovad kaasa asjaolu, et vanemaealised töötavad üha kõrgema eani. Statistilise keskmise järgi tuleb naistel töötada viis aastat ja meestel koguni kümme aastat nii, et taustal on mõni krooniline haigus, sest tervena elatud aastaid on naistel keskmiselt 59,5, meestel keskmiselt 55 aastat.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456