Autor: Anne Nurmi , Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 11. juuli 2022

Alaealise töötamine ja temaga töölepingu sõlmimise piirangud

Töölepingu sõlmimine alaealisega on lubatud, kuid tuleb muidugi järgida töölepingu seaduse piiranguid noorte töötamisele ja tehtavatele töödele arvestades noore vanust, koolikohustust ja töö iseloomu.
Foto: Pexels

TLS piirangute eesmärk on täiendava kaitse andmine alaealistele. Alaealine vajab kaitset eelkõige põhjusel, et tal on täiskasvanud töötajast erinevad teadmised, kogemused, võimed, vaimne ja füüsiline tervis ning muidugi koolikohustus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456