Autor: Personaliuudised.ee • 15. juuli 2022

Kuidas tasustada ööajal tehtud ületunnitööd

Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Kristi Sild selgitab, kui suur peab olema tasu, kui töötaja teeb ületunnitööd ööajal.
Foto: Pixabay

Lugeja küsib: inimene töötab kindla kuupalgaga ja tal on kindel tööaeg E-R 8.00-17.00. Ta pidi tegema ületunde, mis olid öösel. Kuidas arvestatakse ületunnitasu öösel? Kas *1,5*1,25 või korrutatakse ainult koefitsiendiga 1,25? Tundub muidugi ebaaus, et öösel töödates teenib inimene vähem kui õhtusel ajal.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456