Autor: Personaliuudised.ee • 18. oktoober 2022

Kui riik ei reageeri eestlaste langevale elueale kiiresti, ootab meid ees katastroof

Statistikaameti viimase info kohaselt on Eesti meeste ja naiste oodatav eluiga ning tervena elatud eluaastad oluliselt langenud. Personali valdkonna entusiaste ühendava Eesti HR Seltsi asepresidendi Sirli Spelmani sõnul tuleb ka ettevõtjatelt ärevakstegevat infot, et inimesed on vaimselt ja füüsiliselt katki ning riik peaks kiiresti reageerima, et saabuvat rahvastiku- ja tervisekriisi pehmendada.
Eesti HR Seltsi asepresident Sirli Spelman kutsub riiki ja tööandjaid üles panustama rohkem tootaja tervisesse, et inimesed kauem tervena tööturul püsiksid.

Sirli Spelmani sõnul on eestlaste tervena elatud aastad Euroopa riikidest ühed madalaimad ja seda eriti meeste puhul, kes elavad näiteks rootslastest tervena keskmiselt pea 18 aastat vähem. „Kuigi Eesti tööandjad pakuvad järjest paremaid tingimusi, mõjutas pikk koroona-periood paratamatult inimeste vaimset ja füüsilist tervist. Praegu oleme katastroofi lävel, selgelt on vaja rohkem riigi tuge ja arusaamist, muidu ootab meid ees hiiglaslik rahvastiku- ja tööjõukriis,“ ütles Spelman.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456