Autor: Personaliuudised.ee • 8. detsember 2022

Amsterdami juhtimisprofessor: meil on kalduvus ignoreerida juhtimise varjupoolt

Juhtimises tõusevad tugevad liidrid esile just kriisides, nagu laval toimuvale sündmusele suunataks prožektor ja iga ka iga vari saab oma tähenduse. Just juhtimisvarjudest räägib Eesti ühel suuremal juhtimiskonverentsil „Coaching 2023 PAUS“ prof Erik de Haan.
Juhtimisprofessor Erik de Haan

Erik de Haani hinnangul on kriisiolukorras konfliktivaldkondi kolm: juhtidele esitatavad prognoosid ja ootused, juhtimise definitsioonide segadus ja sisemine konflikt, mis juhirollis esile kerkib. See toob kaasa lõhenemisnähtuse – leadership shadow –, mis on nimetatud konfliktide tagajärg.

Üldiselt on juhi jaoks väga ahvatlev samastuda oma päikselisema poolega, positiivse sekkumise näidetega ja kindlasti avalikult. Enamikul juhtudel on kalduvus ignoreerida juhtimise varjupoolt ja seda nii kaua kui võimalik. Kuid hetkel, mil juhil ja organisatsioonil on vaja midagi õppida või muuta, on käes aeg pöörduda oma varju juurde.

Tule osa saama juhtimiskonverentsi „Coaching 2023 PAUS“ rahvusvahelisest programmist, sealhulgas Erik de Haani ettekandest ja sellele järgnevast praktikumist, kus fookuses tähelepaneliku kuulamise tehnikad juhi töös. Konverents toimub 1. juunil Alexela kontserdimajas. Programmis on kokku 27 esinejat kahes saalis.

Erikul on magistrikraad teoreetilised füüsikas ja füüsikadoktori kraad, mille ta omandas, uurides taju õppimis- ja otsustusprotsesse. Ta on registreeritud psühhodünaamiline psühhoterapeut, kellel on ka magistrikraadi psühhoteraapias Tavistocki kliinikust.

Erik de Haan on Londoni lähedal asuva Ashridge'i Coachingu keskuse direktor ja VU University Amsterdam organisatsiooniarenduse professor. Ta on (kaas)autor rohkem kui 200 artiklile ja 16 raamatule ning kuulub muuhulgas ka ajakirja Consulting Psychology Journal toimetuskolleegiumisse.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456