Autor: Airi Neemre, Grant Thornton Baltic OÜ personaliteenuste juhtivnõustaja • 27. veebruar 2023

Probleem värbamisel, millest avalikult ei räägita

Kui kandideerija oskused ja kogemused on kooskõlas töökuulutuses soovituga, aga ettevõte ei pea kandidaati isegi kohtumise või kontakteerumise vääriliseks, ja seda eelkõige vanuse tõttu, siis kuidas defineerida sellist värbamiskäitumist?
Ashton Applewhite, TED talk: „Let´s end ageism“

Peame Eestit arenenud ühiskonnaks ja euroopalike väärtuste kandjaks. Oleme viimase kolmekümne aasta jooksul kasvatanud Eesti ühiskonda kandma helkureid, sõitma talvel turvaliste talverehvidega ja kasutama turvavöid. Personalijuhid on aastaid teinud sihikindlat tööd, et arendada juhtimiskultuuri, kaasata erivajadusega inimesi tööturule, kohandades töökohti ja tehes organisatsioonides selgitustööd. Me räägime mitmekesisusest, võrdleme naiste ja meeste osatähtsust juhtimises, räägime rohepöördest ja võrdsest kohtlemisest, ning näiliselt oleks meil justkui enamik kodutööst hooliva ja diskrimineerimisvaba ühiskonna arendamisel juba tehtud? Tegelikkuses päris nii ei ole.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456