Autorid: Orsolya Soosaar, Katri Urke, Lauri Matsulevitš • 12. aprill 2023

Paremate aegade ootus on seni töökohti säästnud

Eesti Panga ökonomistide arvates ootavad ettevõtted endiselt majanduskeskkonna paranemist ning soovivad vajalike oskuste ja kogemustega töötajaid ettevõttes hoida, sest pikaajaliselt valitseb tööturul endiselt tööjõupuudus.
Orsolya Soosaar, Eesti Panga ökonomist.
Foto: Eesti Pank

Energia- ja toormehindade hüppeline tõus ja Venemaa sõda Ukrainas viisid Eesti majanduse 2022. aasta teises pooles langusesse. Kuigi majanduslanguse mõju jõudis juba osaliselt ka tööturule, püsis hõive siiski suur, tööturul osalemise määr kõrge ning tööpuudus väike. Töökohti aitas säästa see, et üldiselt said ettevõtted tootmiskulu suurenemise edasi kanda oma toodangu hinda ja säilitada kasumlikkuse. Nii oli võimalik vältida tööjõukulude kärpimist ja seeläbi ka suuremaid koondamisi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456