Autor: Palgauudised.ee • 12. juuni 2023

Moodsa aja värbamistandemi moodustavad AI ja tööandja

Iga kümnes tööandja plaanib appi võtta AI, et hinnata kandideerijate sobivust ja analüüsida töövestlusi, selgus tööandjate värskest küsitlusest. Tööandjad soovivad sh teada, kui kandideerija on kasutanud CV-d luues ChatGPT abi.
Foto: Pixabay

Seni olid tehisintellekti värbamisse kaasanud pigem vähesed tööandjad – 2% kasutas AId kandideerijate sobivuse hindamisel ja vaid 1% tööintervjuude analüüsimisel. Lisaks tegeles tehnoloogiliste uuenduste toel tagasiside automatiseerimisega 5% tööandjatest.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456