Autor: Helen Roots • 2. juuni 2023

Ligi 600 juhti võttis eile PAUSi ...

Kuidas pidada juhina pausi? Kuidas tekkinud pausi täita ja kas seda on vajagi? Milline paus kannab? Miks paus juhtimises on tänase töö- ja elukorralduse juures nii oluline?
Foto: Marko Mummm

Eile toimus Alexela kontserdimajas Äripäeva konverents "Coaching 2023. PAUS", mis tänavu keskendus pausile juhtimises. Nii kohalikud kui ka rahvusvahelised coach'id vaatlesid pausi eri vaatenurkadest.

Hollandlase Erik de Haani avaettekanne kirjeldas tänapäevast juhtimiskultuuri ja selgitas ilmekate näidete varal, kui palju ja missuguses suunas on moodsa aja juhtimine muutunud. Tema sõnul on tuleviku juhid halastamatult paljastatud ning seisavad silmitsi keerukate väljakutsetega.

Kui 50 aastat tagasi, aastal 1957 oli ühe ettevõtte eluiga keskmiselt 60 aastat ja kauemgi, siis aastal 2020 on see vähem kui 15 aastat. Selle kõige juures on aga 50-60% juhtidest (eri riikide andmetel) ebaefektiivsed ja neid tuleks arendada või nad välja vahetada. Juhi efektiivust näitab tema võime anda ja vastu võtta ausat ja otsekohest tagasisidet.

Tsiteerides Lord Actonit, ütleb de Haan, et võimul on kalduvus korrumpeeruda ja absoluutne võim korrumpeerub absoluutselt.

Kui bussid ja autod hakkavad sõitma ilma juhita, siis mis on juhi roll?

"Juht, tee paus, enne kui otsustad! Enne kui käivitad. Enne kui pöörad," palub Äripäeva rahvusvaheline juhtimiskonverents, kus täna osaleb ligi 600 Eesti juhti, et saada teada, kuidas luua isetoimivad organisatsioone ja võimustada töötajaid.

Uue ajastu liider ei vaja võimu, vaid võimustamise oskust, ja paus on seejuures võimas tööriist. See on oskus õigel hetkel vaikida ja lasta teiste potentsiaalil lendu tõusta.

Kas holakraatia töötab kõikides situatsioonides ja igas meeskonnas?

PANE TÄHELE!

Juhtimiskonverents "Coaching 2024" toimub järgmisel aastal 29. augustil!

Vaata ka fotograafide Marko Mummi ja Haldi Vanatoa meeleolukat supergaleriid!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456