Autorid: Katre Savi, Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 4. juuli 2023

Tehisintellekt aitab täiskasvanuõpet arendada, ent sisaldab ka teatud ohte

Masinapõhine tehisintellekt on olnud erinevates vormides olemas juba pikka aega, aga tänu kasvavale võimekusele on sellest just nüüd hakatud aina enam rääkima. Kuidas aga tehisintellekt koolitajaid ja õppureid aitab ning kas see võiks ära napsata inimeste töö?
Kas õppija usaldus koolitaja vastu kasvaks või kahaneks, kui ta teaks, et koolitaja koostab tagasiside ChatGPT abiga?
Foto: Pixabay

Tehisintellektist ja selle võimalustest täiskasvanukoolituse kontekstis arutlesid Äripäeva raadiosaates „Õppetund“ saatejuht Katre Savi eestvedamisel täiskasvanute koolitaja ja Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkonna EPALE Eesti keskuse juht Georgi Skorobogatov ja Tallinna Ülikooli kultuuriandmete analüüsi teadur ja Datafigure'i koolitaja Andres Karjus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456