Autorid: Helen Roots, Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 10. august 2023

Töötajate vaimne tervis mõjutab ettevõtte tööd ja tulemusi

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel kaotatakse maailmas igal aastal vaimse tervise murede ja liigse stressi tõttu 12 miljardit tööpäeva ehk 920 miljardit eurot. Kuidas ettevõtjad saaksid oma töötajaid aidata ja koos nende tervise säästmisega panna ka enda äri paremini tööle, räägib Peaasi.ee organisatsioonide vaimse tervise arenguprogrammi juht Signe Sillasoo.
Foto: Andres Laanem

WHO kirjeldab vaimset tervist kui heaoluseisundit, kus inimene realiseerib oma potentsiaali, tuleb toime igapäevaste pingetega, saab hakkama oma tööülesannetega ja suudab panustada ühiskonda. Sillasoo sõnul tegeletakse Eesti ettevõtetes viimased paar aastat töötajate vaimse tervisega tõsisemalt – vaadatakse töökultuuri sisse, räägitakse vaimsest tervisest, analüüsitakse, kuidas oma töötajaid juba toetakse ja kuidas saaks neid veel paremini aidata.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456