Autor: Laura Reiter • 4. detsember 2023

Turundajate palgaraport: kus suunas on kvartaliga liikunud palk ja kuhu palgalõhe?

Statistikaameti 2023. aasta 3. kvartali palgaandmetest joonistub välja, et Eesti keskmine brutokuupalk on kvartaliga langenud ja seda näitavad ka turundajate palgad, mis varem on olnud tõusuteel. Sooline palgalõhe on taas pisut tõusnud, eriti turundusspetsialistide seas, kus mehed teenivad naistest keskmiselt veidi üle 500 euro rohkem.
Foto: Unsplash

Turundusspetsialistina töötas statistikaameti andmetel selle aasta 3. kvartalis Eestis 5264 meest ja 4657 naist ning keskmine brutotöötasu nimetatud ametikohal oli 2349 eurot, olles 2. kvartaliga võrreldes 2358 eurolt pisut langenud. Kõrgeim keskmine töötasu antud ametikoha kategoorias oli 3. kvartalis taas Järvamaal, jäädes 2. kvartaliga võrreldes põhimõtteliselt samale tasemele – 2. kvartalis oli see summa 2585 eurot ja 3. kvartalis 2583 eurot. Järgneb Harjumaa, kus on samuti keskmine brutokuupalk jäänud samale tasemele, langedes 2438 eurolt 2436 eurole. Neile järgneb Tartumaa, kus turundusspetsialistid teenisid 3. kvartalis keskmiselt 2269 eurot, kus see on 2. kvartali 2281 eurolt pisut langenud. 2. kvartalis edastas Tartumaad Raplamaa, kus nüüd 3. kvartalis oli keskmine töötasu 2185 eurot.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456