Autor: Helen Roots • 23. jaanuar 2024

Aita valida personalitöö valdkonna edendajat!

Äripäev ja Personaliuudised valivad juba kuuendat korda personalitöö valdkonna edendajat – kandidaate on võimalik esitada veel selle nädala lõpuni, 26. jaanuarini. Personalitöö edendaja selgub 8. veebruaril, mil toimub Personalitöö aastakonverents 2024.
Kellest saab tänavu personalitöö edendaja? Sina otsustad!
Foto: Egle Palm

Personaliuudised alustasid personalitöö edendaja tunnustamise traditsiooniga juba 2019. aastal, kui ekspertidest koosnev žürii valis ajakirja Personali Praktik möödunud aasta kaanepersoonidest välja personalitöö edendaja. Edaspidi andsime ka lugejatele võimaluse kandidaate nomineerida ja selle traditsiooniga ka jätkame.

Konkurss on hea võimalus tõsta esile kõiki personalitöötajaid, kes teevad oma tööd südamega, on valdkonna eestvedajad ja kes on oma tööga silma paistnud. 2019. aastal valis žürii võitjaks Nortali personalijuhi Merje Kärneri, 2020. aastal osutus võitjaks toonane PARE tegevjuht Kärt Kinnas, 2021. aastal toona Fiizy personalijuhina töötanud Estel Pukk ja 2022. aastal tunnustati taas Nortali personalijuhti, kelleks seekord oli Kadi Tamkõrv. 2022. aasta personalitöö edendaja tiitli viis koju Telia personalidirektor ja PARE juhatuse esimees Ingrid Viinapuu.

Kuidas saab kandidaati esitada?

Personalitöö edendaja konkursi eesmärk on tunnustada personalitöötajaid ja nende pingutusi oma ettevõtte ja sektori arendamisel. Kandidaadina saab esitada ettevõttes mis tahes personalitööd tegeva töötaja (personalijuht, -spetsialist, värbamisjuht vm).

Kandidaadi esitamisel tuleb põhjendada, miks just tema vääriks personalitöö edendaja tiitlit. Põhjendusse võib suhtuda ka loominguliselt, sest tiitlivõidu võib tuua ka põnev või ootamatu tegu, mille peale laiem avalikkus ei tulekski. Põhjus võib olla ka silmapaistev tegu, millest teab vaid sisering, kuid mis vääriks kindlasti laiemat tähelepanu. Kandidaat võib olla ka personalitöö silmapaistev eestkõneleja, kes julgeb sõna võtta ja arvamust avaldada.

Kandidaadi esitamisel on oluline, et tema eriline tegu oleks tehtud viimase aasta jooksul ehk vahemikus jaanuar 2023 kuni jaanuar 2024.

Viie enim nominatsioone saanud kandidaadi seast selgub žürii otsusel võitja ning tänavu kuuluvad žüriisse varasemalt personalitöö edendaja tiitliga pärjatud Merje Kärner (Forus), Kärt Kinnas (SMIT), Kadi Tamkõrv (Nortal) ja Estel Pukk (Verston) ning eelmise aasta võitja Ingrid Viinapuu (Telia). Nominendid teeme teatavaks 1. veebruaril. Personalitöö edendaja tehakse teatavaks juba 8. veebruaril toimuval Personalitöö aastakonverentsil, kuhu kuni 21. jaanuarini saab soetada veel soodushinnaga pääsmeid SIIT!

NB! Konkursile ei saa esitada eelmise aasta võitjat, samuti ei saa konkursile esitada iseennast.

Konkursile on võimalik kandidaate üles seada kuni 26. jaanuarini. Kandidaadi nime, ettevõtet ja põhjendust koos esitaja andmetega ootame aadressile [email protected].

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456