Autor: Personaliuudised.ee • 15. veebruar 2024

Sõjapõgenikud Ukrainast lõid tööjõuturu peapeale

Eestis kasvas eelmisel aastal tööealiste inimeste arv, aga ka töötuid tuli juurde ja suurem osa neist olid naised, selgub statistikaameti andmetest.
Ericssoni leival oli eelmisel aastal üle 1800 inimese, ettevõte kavatseb Eestisse teha uue tootmis- ja tehnoloogiakeskuse.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti analüütik Tea Vassiljeva selgitas, et 2023. aasta arvestuses suurenes Eestis tööealiste elanike arv 25 600 inimese võrra. „Enamiku neist moodustasid Ukrainast saabunud sõjapõgenikud ja seetõttu suurenesid aasta arvestuses absoluutarvudes kõik tööjõu näitajad,“ ütles Vassiljeva.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456