Autor: Helen Roots • 5. märts 2024

Personali valdkonna palgalõhest võrdse palga päeva taustal

Täna, 5. märtsil tähistame eestis võrdse palga päeva. Miks just sel kuupäeval ja kuidas personalitöö valdkonna palganumbrid selles valguses paistavad?
Personali valdkonna palgalõhe sulpsab siia-sinna, kuid palgaköie jämedam ots näib olevat naiste käes.
Foto: Pixabay

Eesti Naisuurimuse Teabekeskus selgitab, et võrdse palga päeva tähistatakse igal aastal erineval kuupäeval: see tähendab, et teenimaks meestega sama palju, peaks naised töötama aastas kaks kuud ja viis päeva rohkem. Möödunud aastal tähistasime võrdse palga päeva 23. veebruaril ja See on päev, kui Eestis täitub lisatööpäevade arv, mis tuleb naistel töötada selleks, et teenida välja meeste eelmise aasta sissetulekuga võrdne palk. Jääb üle vaid rõõmustada, et aastal 2016 oli 13. aprill (ja 2015. aastal 21. aprill) see päev, mil naised olid teeninud sama keskmise palga, mille mehed möödunud 2015. aasta 31. detsembriks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456