Autor: Stiine Reintam • 17. aprill 2024

Tööjõurendifirmad kasutavad töötajaid kurjasti ära, veonduses lükatakse ettevõtte vastutus töötaja õlule

Jahe majandusolukord ja pankrottide sagenemine kasvatas mullu töövaidluste arvu viiendiku võrra. Tööinspektsioon võtab tööjõurendi firmad luubi alla, sest need kasutavad töötajaid pahatahtlikult ära, kirjutas Äripäev.
Tööinspektsioon tutvustas töövaidluste ja tööõnnetuste aastaraamatut. Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu juht Üllar Kallas kommenteeris olukorda transpordisektoris.
Foto: Andras Kralla

Renditööjõufirmadega on töövaidluskomisjonil palju probleeme, sest töötajad peamiselt kolmandate riikide kodanikud ei saa aru, mis ettevõttes tööl ollakse, kas vahendaja juures või ettevõttes, kus tööd reaalselt tehakse, rääkis tööinspektsiooni peadirektor Kaire Saarep.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456