Autorid: Tarmo Virki, Gerli Ramler • 15. mai 2024

Värbamisspetsialistid annavad nõu: kuidas idufirmasse talente leida

Inimeste tööle värbamine on muutunud ja harilik töökuulutus idufirmadesse talentide leidmisel eriti ei toimi. Superkondensaatorite tootja Skeletoni värbamisjuht Piret Talviste ja Relancer värbamisvõrgustiku tegevjuht Eero Veider jagavad isiklikku kogemust idusektorisse värbamise ja selle kohta, kuidas majanduslangus on tööturgu mõjutanud.

Värbamine on Talviste sõnul pidevas muutumises ja kui ühelt poolt on mõistlik seda optimeerida, siis teisalt ei tohi liigselt kiirustada, sest nii võib palgatud inimene osutuda valeks valikuks. Optimaalne on kindlasti võtta aega, et hinnata kandidaadi sobivust konkreetsele töökohale ning tema klappi meeskonnaga. Aga kui katseajal selgub, et töökoht inimesele siiski ei sobi, siis see normaalne. „Ebasobivus selgub enamasti juba katseaja alguses ja see on veidi värbajale peeglissevaatamise koht: kas koht oli ülemüüdud või valesti kirjeldatud või ehk oodati liiga suurt panust,” kinnitab ta Äripäeva raadio saates „Ükssarvikute kasvulava”.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456