• 06.06.24, 09:30

HoReCa eksperdid: tööjõuprobleeme aitaksid lahendada oskuslikumad juhid

Eesti majutus-toitlustussektoris napib jätkuvalt professionaalset tööjõudu, mistõttu kannatab ka teeninduse kvaliteet. Eksperdid arutlevad, mis aitaks valdkonda kimbutavat tööjõuprobleemi lahendada.
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Killu Maidla
  • Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Killu Maidla
  • Foto: Andras Kralla
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) tegevjuht Killu Maidla nentis, et koroonapandeemia, Vene-Ukraina sõda ja kohalike klientide ostujõu vähenemine on majutus-toitlustussektorile olnud suur proovikivi. „Pandeemia alguses, kui kehtisid väga ranged piirangud ja reisimine oli praktiliselt keelatud, lahkus sektorist ca 10 000 töötajat. Kuigi tänaseks on sektoris töötavate inimeste hulk sisuliselt taastunud, ei ole õnnestunud meil kõiki professionaalne oma valdkonna juurde tagasi tuua,“ lausus Maidla.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 20.05.25, 12:07
Tark tööajaarvestus loob korra majja
„Kui tööaega registreeritakse seadmete abil, siis kaob ära üks inimlik faktor – soov aega omakasu eesmärgil painutada,” selgitab kassa-, läbipääsu-, töö- ja tööajaarvestuse süsteemide arendaja Ektaco konsultant Marko Kizant. „Kui inimene teab, et iga minut fikseeritakse, kaob tal motivatsioon süsteemiga mängida. See tekitab distsipliini, sest kõik teavad, et töötatakse samadel alustel.”

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele