Kontorikohustus hiilib ligi: veerand töötajatest on tundnud survet kontoris kohal olla
Iga neljas töötaja on viimase aasta jooksul kogenud tööandja survet rohkem kontoris töötada, selgus värskest tööturu-uuringust. Lisaks märkis ligi viiendik vastanutest, et tööandja kaugtöökorraldus on muutunud varasemast jäigemaks.
CVKeskuse värbamisjuht Grete Adler ja Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder selgitavad värske uuringu tulemusi
Kuigi kaugtöö võimaluse pakkumine ja selle kasutamine ei ole viimaste aastatega oluliselt muutunud, on tööandjate ootus töötajaid rohkem kontoris näha järjest tuntavam – seda kinnitavad nii tööandjate kui ka töötajate küsitluse tulemused.
Kui paindlikkusest on saanud norm, siis kust jookseb piir töötaja vabaduse ja tööandja ootuste vahel? Arutelu keskmes on küsimus, kas töötajate kontorisse kutsumine lahendab midagi või hoopis süvendab aluspõhjuseid, millest probleemid alguse saavad.
Ettevõtete juhid mudivad töötajaid veidi rohkem kontoritesse tagasi, aga mitte ka nii palju, et kõiki seal oma laud ootaks.
Paljud juhid tahavad inimesi taas kontorisse saada, kuid kas käsk on ainus lahendus? Tööandjad otsivad viise, kuidas kontorisse naasmine töötajatele vastuvõetavaks muuta. Mis tegelikult toimib ja mida personalijuhid peaksid teadma?
Sundimatu koostöö ja tugev meeskonnavaim ei teki lihtsalt kontorisse kutsumisega. Kui eesmärk on päriselt paremad tulemused ja motiveeritud töötajad, tasub fookus suunata juhtimisoskustele, usaldusele ja paindlikkusele, mitte töölaua asukohale.
USA suurpank JPMorgan teatas möödunud nädalal oma töötajatele, et hübriidtöö tegijad peavad alates märtsist käima viis päeva nädalas kontoris, mis sai töötajatelt tugevalt negatiivset vastukaja.
Olgu tegu era- või firmapeoga, pulma või sünnipäevaga, neis kõigis on üks asi, mis jääb meelde ning muudab atmosfääri – see on kokteil. Soovist sündmusest meeldejääv teha ning klassikaks kujunenud rumm-koola segust midagi põnevamat pakkuda, sai alguse Hans Kaigase loodud mobiilse kokteiliteenuse ettevõte Booze Mule.