Autor: Hannes Rumm • 16. jaanuar 2020

Hannes Rumm: Ukraina välistööjõud – meie õnn või õnnetus?

Valitsuserakondade jaoks on välistööjõud väga ebamugav teema, mistõttu üritatakse probleem surnuks vaikida, kuigi nende inimeste abil saab targu tasakaalustada rahvastiku vananemist ning vähendada tööjõupuudust, kirjutab kolumnist Hannes Rumm.
Hannes Rumm.
Foto: Andras Kralla

Siseministeeriumi andmetel anti 1. jaanuarist 2018 kuni 2019 aasta lõpuni ainuüksi lühiajalisi töölube üle 45 511 inimesele, neist 34 495 Ukraina kodanikele. Selgitamaks nende numbrite suurusjärku: aastatel 1976-1980 saabus Eesti NSVsse 28 398 inimest rohkem, kui siit N. Liidu avarustesse naasis.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456