Autor: Mailiis Ploomann • 1. veebruar 2022

Aga mis siis saab, kui robotid ei tule ega võtagi meie tööd ära?

Mõned aastad tagasi sattusin ühe äärmiselt jutuka taksojuhi kliendiks, kes rääkis pikalt-laialt sellest, kuidas tema ei ole mitte mingil juhul nõus Uberiga koostööd tegema, sest Uber oli just teatanud, et kavatseb investeerida isejuhtivate autode arendusse. Taksojuht oli mures, et mida kavatseb riik nüüd selle töötute taksojuhtide armeega peale hakata?!
Mailiis Ploomann, Elisa Eesti erakliendiüksuse juht.
Foto: Kristjan Madalvee

Oluline on aru saada hirmust, mis inimeses tekib, kui tema tööd ja elatusallikat ähvardavad muudatused. Eriti sellised, mida toob kaasa innovatsioon ehk puhtakujuline teadmatus. Kõik võib minna suurepäraselt või vastupidi - lendab täielikult vastu taevast ning maailma tuleb väikeste killukeste kaupa uuesti looma hakata. Selliseid asju on tore lugeda ajalehest või näha mõnes põnevas videolõigus ennekõike selle kohta, mida keegi teine kusagil kaugemal nüüd teistmoodi tegema hakkab. Aga niipea, kui muudatused kipuvad enda õuele, hakkavad helisema häirekellad ja tööle lähevad kaitsemehhanismid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456