Autor: Dokobit • 30. mai 2024

Personalitöö digitaliseerimine toob vajalikud allkirjad kiirelt kätte ka teiselt poolt maailma

Personalitöö kujuneb sageli dokumendikuhjade ja administratiivsete tegevuste vahel laveerimiseks. Kogu selle väärtusliku aja võiks aga suunata hoopis olulisemale ressursile – oma töötajatele.

Mida suurem on ettevõte, seda rohkem aega erinevate dokumentide allkirjastamisele, kinnitamisele ja erinevate protsesside järel ootamisele kulub. Tegelikult on aga olemas võimalus, mis kõike eelnevat lihtsustab ning tööprotsesse hõlbustab – Dokobit by Signicati poolt loodud digiallkirjastamise keskkond.

Personaliosakond jätab inimesele firmast esimese mulje. Ja see mulje saab olla väga hea

Personaliosakonnast saab alguse iga uue töötaja teekond. Just see on koht, mis oma innovatiivsete lahendustega silma ning meelde jääb, ettevõttest esimese mulje kujundab. Sama oluline füüsiliselt nähtava modernsuse kõrval on ka kõik see, milliseid tehnilisi lahendusi ettevõttes kasutatakse. Selleks, et erinevate lepingute allkirjastamine, nende saatmine ja hoiustamine võimalikult mugav oleks, tulebki appi Dokobit. Platvormil saab dokumente üles laadida, erinevatelt osapooltelt allkirju koguda, digiallkirjastada, automaatseid meeldetuletusi saata ning jälgida, millises staatuses dokument parasjagu on. Kõik see hõlbustab personalitööd oluliselt.

Allkirju saab anda nii autentides kui autentimata

Dokobiti digiallkirjastamise keskkonnas saab allkirjastama asudes ise valida, kas dokumente jagatakse autenditud või autentimata kasutajatega. Viimane on eriti mugav just näiteks töövõtulepingute allkirjastamisel, sest allkirjastaja ei pea portaali kontot looma asuda, vaid vajalikud toimetused võib ära teha ilma.

Autenditud allkirjastamine sobib eriti hästi sel juhul, kui saata on vaja konfidentsiaalse sisuga dokumente, mis kõikidele silmapaaridele ei kuulu. Sel juhul tuleb inimesel end tuvastada Smart-ID, mobiili-ID või ID-kaardi abil.

Allkirjad saavad alla siis, kui viibitakse erinevates riikides

Viimastel aastatel on üha tavalisemaks muutumas see, et tööd tehakse distantsilt või sootuks teisest riigist. Ka sellisel juhul on Dokobiti pakutav digiallkirjastamise keskkond mugav ning kiire viis, et vajalikud dokumendid allkirjastatud saaksid.

Platvorm tuleb appi ka siis, kui allkirju on vaja vahetada teiste riikide kodanikega. Dokobit võimaldab turvalist piiriülest e-allkirjastamist ning toetab kogu Euroopa Liidus seaduslikult siduvaid ja aktsepteeritud digitaalseid identiteete.

Lisaks pakub Dokobit videopõhise tuvastamise abil kvalifitseeritud e-allkirja andmise võimalust. See tähendab, et dokumenti on võimalik allkirjastada kõrgeima taseme allkirjaga ka neil inimestel, kel ühel või teisel põhjusel puudub kvalifitseeritud e-allkirja andmise võimekusega eID, kuid on olemas kehtiv isikut tõendav dokument ja telefon ning ligipääs arvutile ja heale internetiühendusele.

Portaali allkirjastamist vajavaid dokumente üles laadides on muuhulgas võimalik ka valida, mill ises formaadis neid allkirjastada soovitakse: näiteks on toetatud nii rahvusvahelised formaadid (PDF ja ASiCe) kui Balti riikide siseriiklikud formaadid (BDoc, ADoc ja EDoc).

Keskkond, kus dokumente hoiustatakse turvaliselt

Personalitöös on oluline, et dokumendid selgelt ja turvaliselt hoitud oleksid. Dokobiti keskkonnas on võimalik neid kõiki turvaliselt hoida ning võimaldada dokumentidele ligipääs üksnes volitatud inimestele. See välistab olukorra, kus dokumendid ära kaovad või arvutiga midagi juhtuma peaks.

Dokumendid saavad allkirjastatud ka puhkuste ajal

Dokobiti keskkonnas on võimalik dokumendid erinevatesse kategooriatesse sorteerida ning jagada neid just nende inimestega, keda antud dokumendid puudutavad. Antud lahendus on eriti mugav näiteks ka suvisel ajal, mil personalijuht ise suvepuhkusel viibib, kuid värbamisprotsess on pooleli ning asendaja selle lõpuni viima peab.

Platvormi võimalustest saab lähemalt teada, kui võtta ühendust aadressil kasutajatugi [email protected]. Aitame leida just teie ettevõtte vajadustele vastavad lahendused ning hõlbustame igapäevatööd, et aega jaguks rohkem kõige olulisemaks – oma inimestele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456