Autor: Personaliuudised.ee • 30. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid Eesti parimad tööandjad!

Ene Olle ja Kersti Vannas kuulutamas välja Eesti atraktiivsemaid tööandjaid
Foto: Kersti Vannas, Instar EBC
Eilsele tööandja brändingu agentuuri Instar uuringu tulemuste esitlusele Meritoni hotellis oli registreerunud veidi üle 120 Eesti personalivaldkonna inimese. Peale uuringutulemuste avalikustamist kuulati, kuidas noored noori värbavad AIESEC’i näitel, kuulutati välja Eesti parimad tööandjad ning peeti lühidiskussioon Tallinna Lennujaama, Skype’i, LHV Panga ja Transferwise’i esindajatega, kes rääkisid, mida erilist nad on teinud, et olla atraktiivsed tööandjad.

Tööandja brändingu agentuur Instari viis käesoleva aasta maikuus läbi üle-eestilise tudengite tööandja maine uuringu, millega selgitati välja atraktiivseimad tööandjad neljas kategoorias: Eesti atraktiivseim tööandja ning atraktiivsed tööandjad majanduse, IT- ja tehnikatudengite sihtrühmades. Uuringutulemustest selgus, et kõige rohkem tahaksid üliõpilased töötada Skype’is (62%), Microsoftis (59%) ja Transferwise’is (52%).

Samuti nähtus tulemustest, et tudengid soovivad keskmiselt saada netotöötasuna 1223 eurot kuus. Mittetöötavate tudengite puhul on keskmine palgaootus 1063 eurot kuus ja töötavate tudengite palgaootus 1324 eurot kuus. Viis aastat tagasi oli tudengite keskmine palgaootus 911 eurot.

 

Skype ja Merle Liisu Lindma, HRM Skype Estonia & Luxembourg
Foto: Kersti Vannas, Instar EBC

„Töökoha valikul on tudengitele kõige olulisem, et töö oleks huvitav ja arendav, ettevõtte juhid oleks kompetentsed ning ettevõte kohtleks kõiki töötajaid ausalt ja võrdselt,” tõdes Instar EBC konsultant Kersti Vannas.

Tudengitest 51 protsenti tahaks töötada erasektoris, 30 protsenti avalikus sektoris ja 16 protsenti soovib olla ise enda tööandjaks. Kolmandas sektoris tahaks töötada 3% vastanutest.

Microsoft ja Claudia Petre, HR Manager Baltics, Ukraine, Georgia and Moldova
Foto: Kersti Vannas, Instar EBC

62% vastanud tudengitest töötas õpingute ajal ja 73% olid teinud mitte erialast tööd. Erialasel praktikal on viibinud 52% ning erialast tööd on teinud 48%. Vabatahtliku tööd on teinud 35%. Uuringus osalenud töötavad tudengid teenivad praegu keskmiselt 753 eurot kuus.

Tudengite tööandja maine uuringus osales 2000 üliõpilast majanduse, infotehnoloogia, ehituse, humanitaar, inseneri, logistika ja teistelt bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe erialadelt 15 Eesti kõrgkoolist.

Transferwise ja Kerli Allik, arveldustiimi Aasia valdkonnajuht
Foto: Kersti Vannas, Instar EBC

Uuringut korraldatakse alates 2010. aastast.

Allikas: Instar

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456