Autor: Personaliuudised.ee • 1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid kaugtöö tegija 2017 märgise saajad

Foto: GraphicStock
Targa Töö Ühing, Elisa ja PARE kuulutasid eile, 31. mail välja organisatsioonid, kes pälvisid kaugtöö tegija 2017 märgise. Sellega tunnustatakse ettevõtteid, kes rakendavad kaugtöötamise eri võimalusi.

Märgise väljaandja Targa Töö Ühingu juhi Ave Laasi sõnul sai märgise 50 organisatsiooni. „Oleme väga rahul rohke osavõtuga ja meil on hea meel, et ettevõtted nii aktiivselt kaugtöötamise võimalusi kasutavad.” Laas lisas, et organisatsioonid, kes märgisele kandideerisid, olid väga erineva tausta ja suurusega, nii avalikust, era- kui ka kolmandast sektorist.

„Kaugtöö pole au sees ainult enam IT-sektoris, märgise saajate hulgas on näiteks kindlustusfirmasid, värbamis- ja konsultatsiooniettevõtteid, aga ka riigi- ja omavalitsusasutused. Usun, et kaugtöö tegija märgis annab tööandjatele tulevikus tööturul märkimisväärse eelise,” ütles Laas.

Märgisekonkursi žüriisse kuulusid Targa Töö Ühingu, Elisa Eesti ja Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE esindajad. Kaugtöö edendaja ning ettevõtmise ühe partneri Elisa Eesti personalijuhi Kaija Teemäe sõnul olid peamised küsimused, mis välja joonistusid, seotud ametiülesannetest tulenevate piirangutega, mis ei luba töötajal ettevõtte ruumidest väljaspool tööd teha. „Ettevõtted seisavad tihti küsimuse ees, kuidas töötajaid mitte ebavõrdsesse olukorda panna ja mida pakkuda neile, kelle töö ei võimalda kohapaindlikkust. Sellisel juhul tuleks leida lahendus, kuidas pakkuda neile töötajatele alternatiivseid võimalusi aja- ja kohapaindlikumalt töötada.” Teine oluline kitsaskoht on seotud tehniliste lahendustega. „Juht peaks hoolitsema selle eest, et töötajal oleks tagatud hea internetiühendus olenemata sellest, kus ta ametikohustusi täidab, ligipääs vajalikele tööprogrammidele ja läbimõeldud kommunikatsioonikanalid, mille kaudu ühendust hoitakse.”

Kaugtöö Tegija märgise žüriiliikme Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE juhi Ene Olle hinnangul on oluline märgata, et kaugtöötaja ei jääks isolatsiooni. „Kaugtööd ei tohi võtta kui äärmuslikku olukorda, vaid loomulikku tööprotsessi osa, kus distantsilt töötaja ei tunneks end tiimist kõrvale jäetuna,” rõhutas Olle.

Märgise saanud ettevõtted

Abrasiiv AS, Aeternum Koolitus ja Konsultatsioonid OÜ, Anija Vallavalitsus, AS Inbank, AS Oilseeds Trade, Big Idea Group OÜ, BoostMe OÜ, Digifi Eesti OÜ, DPD Eesti AS, Eastman Specialties OÜ, Economy Hotel OÜ, Eesti Lennuakadeemia, Eesti Noorsootöö Keskus, Elisa Eesti, ESTLEX OÜ, Evolution Gaming, Fujitsu Estonia, GoWorkaBit, Grant Thornton Baltic OÜ, Grid Group OÜ, Habicht OÜ, HR factory OÜ, IIZI Kindlustusmaakler AS, Infdot OÜ, Karsgemi OÜ, Kontaktikeskus OÜ, M.K. Rakennus NRT OÜ, Mercuri International Eesti OÜ, Microsoft Eesti, Omniva (Eesti Post AS), Päästeamet, Polarsol Oy Eesti filiaal,Põllumajandusamet, Proekspert AS, Projekt O2, Raintree Estonia OÜ, Riigi Tugiteenuste Keskus, Roche Eesti OÜ, SA Eesti Kontsert, SA Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus, SA Innove, SA Kiusamisvaba Kool, SA Vaata Maailma, Saue Vallavalitsus, Seesam Insurance AS, Siseministeerium, Siseministeeriumi infotehnollogia- ja arenduskeskus, Tartu Ekspress (Ajaleht OÜ), Tartu Keskkonnahariduse Keskus, TÜ Hea meelega.

Märgise saajate nimekiri on üleval Targa Töö Ühingu lehel. Kõik need organisatsioonid võivad edaspidi märgist oma veebilehel ja muudest materjalides kasutada. Ettevõtte õigust märgist eksponeerida ja kasutada saab samuti kontrollida aadressil smartwork.ee.

Kaugtöö tegija 2017 märgisele sai kandideerida ajavahemikul 2.–21. maini. Selleks tuli täita ankeet, kus kirjeldati ettevõtte kaugtöötamise vorme. Kolmenädalase kandideerimisperioodi jooksul oli ka kõigil soovijatel võimalik küsida nõu oma ala parimatelt spetsialistidelt Elisa karjäärilehe live-chat’is, aadressil too.elisa.ee. Kõigi osalejate vahel loosisid Elisa ja Personalijuhtimise Ühing PARE ja välja auhindu, mis on abiks kaugtöötamise sujuvamaks korraldamiseks, eripreemiad anti parimatele foto saatnud ettevõtetele. Kaugtöö edendamist Eestis toetab ka Microsoft.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456