10. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 reeglit innovaatilise firmapeo korraldamiseks

Priit Vanatoa
Foto: erakogu
Peo korraldamine võib esialgu tunduda imelihtsana. Kuid kui hakata detailidesse minema, siis võib selguda vastupidne. On mõned reeglid, mida sündmuse korraldamisel tasuks järgida.

Reegel nr. 1: edukas firmapidu on omanäoline ettevõtmine kindla struktuuri ja ideega.

Reegel nr. 2: oma põhiformaadilt on kõik peod ja sündmused siiski üsna sarnased. Küsimused, mida iga sündmuse korraldamise eel endalt küsida, on järgmised:

Miks?Mis on oluline?Mida on vaja teha?Mis on vau-efekt?

Reegel nr. 3: ära unusta detaile! Planeeri:

Külaliste arv.Koht.Esinejad ja tegevused.Külaliste liikumine ja mugavus.Toitlustus.Peo ajakava.

Suurema peo korraldamise eel oleks mõistlik lasta teha ka peoala joonised 3D mõõtkavas. Joonised annavad reaalse pildi sellest, kas kõik vajalik on leidnud oma koha ning lahendatud on konfliktsed alad külaliste ja abipersonali liikumistes..

Kui sündmuse päev on lähenemas, siis tuleb kõikide asjaosalistega läbi arutada ja kokku leppida täpne ajakava – nii sündmuse enda kui ka ettevalmistuste jaoks. 

Reegel nr. 4: koonerdamine ei ole kokkuhoid!

Peoplaan on paigas, ideed paberil, ainult et raha ei jätku! Prognoositavad kulud ületavad eelarve – mida teha? Eelkõige tuleks hakata hindama iga kulukoha olulisust. Mõistlikum on mõni ebaolulisem detail või tegevus ära jätta, kui hakata kõigiga hinna osas kauplema. Kui raha on vähe, tuleks lähtuda põhimõttest „kvaliteet enne kvantiteeti”.

Reegel nr. 5: ole enesekindel! Kuigi võib jääda mulje, et meeldejääva peo korraldamiseks peaksid olema justkui spetsialist igas vallas, siis päriselus on sul võimalik leida abi professionaalidelt. Täpne ja julge ülesandepüstitus agentuurile on juba pool võitu!

Ära karda, ole julge! Katseta!

19. aprillil toimub Äripäeva ja Sekretär.ee koostöös SEKRETÄRIDE PÄEV 2018, mille hüüdlauseks on seekord „Avatud meelega muutuste tuules!”. Artikli autor Priit Vanatoa on üks kümnest omanäolisest esinejast, keda sel päeval kuulda saate. Konverentsi kavaga saate tutvuda SIIN!

Allikas: Sekretär.ee

Autor: Priit Vanatoa, www.klinkberg.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456