11. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kontrollitud pakendi vastuvõtupunktidest kolmes oli tagatud töötajate ohutus

Foto: pixabay.com
Tööinspektsioon kontrollis 56 pandipakendite vastuvõtupunkti üle Eesti. Avastati 264 rikkumist, millest 136 kohta koostati ettekirjutus. Keelustati kolme taaratagastusautomaadi kasutamine.

Pandipakendi vastuvõtupunktide sihtkontrolli käigus kontrollisid tööinspektorid töövahendite ja liikumisteede korrasolu, töökohtade sisekliimat, kemikaalide ohutust ning isikukaitsevahendite kasutamist. Enamikes kontrollitud töökohtades olid liikumisteed puhtad. Piisavalt oli ruumi taaratagastusautomaatide puhastamiseks ning juurdepääs automaadi juhtimisseadmetele oli vaba.

Vajakajäämisi oli aga palju. Vaid kolmes vastuvõtupunktis ei esinenud ühtegi rikkumist. Kõige probleemsemaks osutus töökohtade sisekliima, kemikaalide ohutuse tagamine ja esmaabivahendite kättesaadavus. Pea veerandis kontrollitud kohtadest töötati külmades tingimustes. Pooltes kohtades polnud töötajad saanud vajalikku kaitseriietust. Kaitsekindad olid sageli valed ja mõeldud kaitseks mehaanilise, mitte keemilise ohuteguri eest. Pooltes kontrollitud kohtades puudusid esmaabivahendid.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul oli mõneti ootamatu, et pandipakendite tagastuspunktide töökeskkonnas nii palju puudusi esineb. „Keskkonnasäästlik eluviis ning taaskasutus on muutumas iseenesestmõistetavaks elu osaks. Ära aga tohi unustada töötajaid, kes aitavad meil käituda keskkonnasõbralikult,” ütles ta. „Kontrolli tulemused näitavad, et pakendeid vastu võtvate töötajate töökeskkonda tuleb oluliselt parandada, et töötamine oleks ohutu ning tervist hoidev. Õiged kaitsevahendid, sobilik temperatuur, kätepesuvõimalus ning esmaabivahendid peavad olema tagatud igas töökohas,” rõhutas Maripuu.

Tööinspektsioon kontrollis pandipakendi vastuvõtupunkte kõigis maakondades peale Hiiumaa.

Tööinspektsioon pakub tööandjatele võimalust kutsuda ettevõttesse töökeskkonna konsultant, kes annab nõu parema töökeskkonna loomisel. Teenus on tööandjatele tasuta.

Allikas: Tööinspektsioon

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456