24. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas eristada suurepäraseid töösoovijaid headest?

Talentide leidmine on üks personalitöö ülesanne, mis on viimase aastakümne jooksul lausa tundmatuseni muutunud.

Tänu murrangutele tehnoloogias on need muutused loomulikult keskendunud valdkonnas kasutatavatele tööriistadele, mille abil talendid leitakse, välja valitakse ja tööle võetakse.

LinkedIni tulek on pöördeliselt muutnud talentide leidmise viisi. Aastaid tagasi prooviti kas leida keegi maja seest, pandi üles kuulutus trükis või veebis, võeti soovitatud kandidaatidega otse ühendust või kasutati värbamis- või otsingufirmat, et pääseda ligi suuremale kandidaatide hulgale. Kui kaaluti koostööd värbamis- või otsingufirmaga, olid väga olulised kontaktid ja kandidaatide andmebaas ning selle valdkonna tundmine. Praegu saavad värbajad LinkedIni abil kiiresti otsida ja läbi vaadata uuendatud CV-sid, et leida sobivaid kandidaate kogu maailmast ja nendega ühendust võtta. LinkedIn on selle otsingumootoriga loonud pidevalt uuendava ülemaailmse talendiandmebaasi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456