Autor: Äripäev • 14. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänavu nõutumad oskused töötajale

Inimeste oskuslik juhtimine on oskus, mis tõuseb aina enam hinda.
Foto: Shutterstock
Portaal LinkedIn pani kokku rea omadustest ja oskustest, mis lähevad just alanud aastal eriti hinda.

Sealjuures eristatakse nii-öelda pehmeid kui ka pigem konkreetseid teadmisi nõudvaid oskusi. Portaal CNBC vahendab, missuguste oskuste või missuguste valdkondadega on tegu ehk millele tasuks ka enda tegemiste ja enesearenduse puhul sel aastal eriti silma peal hoida.

PEHMED OSKUSED-OMADUSED

Loomingulisus ja loominguline mõtlemine

Võime veenda ning veenev olla

Oskus teha koostööd

Kohanemisvõime

Aja oskuslik planeerimine

PROFESSIONAALSED OSKUSED-TEADMISED

Pilvarvutus

Tehisintellekt

Analüütilised oskused

Inimeste juhtimine

Kasutajakogemuste disain

LinkedIn Learningi juht Paul Petrone ütles CNBCle antud kommentaaris, et esmakordselt jõudsid pehmete oskuste nimekirja etteotsa loomingulisus ning kohanemisvõime. Professionaalsete oskuste nimistu eesotsas pole aga varem olnud inimeste juhtimise oskust.

„Kuigi digitaalsed oskused nagu pilvarvutus ning tehisintellekt jõudsid professionaalsete oskuste ette, tähendab nende oskuste teke omakorda, et töötajad mõistavad uute tehnoloogiate kasutuselevõtu olulisust, aga mõistavad ka neid asju, mida tehnoloogia teha ei suuda: inimestevahelist suhtlust, kastist välja mõtlemist ning uute lahenduste leidmist tekkinud probleemidele,” arutles Petrone.

* Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456