Autor: Äripäev • 5. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on Tartumaa ihaldusväärseimad tööandjad?

Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee iga-aastasest uuringust selgus, et ihaldusväärseimaid tööandjaid reastades on tartlaste hinnangute lähtekohad tallinlaste omadest erinevad.
Foto: Suwan Wanawattanawong

Tartumaa ihaldusväärseim tööandja 2019 on OÜ Playtech Estonia, teise koha saavutas Swedbank AS ja kolmanda Telia Eesti AS. Eesti ihaldusväärseima tööandja 2019 Eesti Energia leiame tartlaste pingereast neljandalt kohalt, kellele järgnevad IT-hiiglased Transferwise ja Skype Technologies. Esikümnesse valisid tartlased veel Tartu Ülikooli, Microsoft Estonia OÜ, Cleveron AS ja Taxify OÜ.

„Uuringust selgub, et Tartumaa töötajad näevad ihaldusväärseid tööandjaid pealinlastest pisut erinevalt,“ ütles CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Kui Tallinna töötajad peavad kõige olulisemaks karjäärivõimalusi, siis tartlaste jaoks muudab ettevõtte ihaldusväärseks, kui seal pakutakse head töötasu.

Lisaks konkurentsivõimelisele palgale ja karjäärivõimalustele peab Tartumaa töötajate jaoks tööandja looma keskkonna, kus on võimalik end teostada ning kus kõik töötavad võrdselt ühtses ja hoolivas meeskonnas. Samuti on oluline, et tööandja oleks aus ja tööturul hea mainega.“

CVKeskus.ee on Eesti ihaldusväärseimaid tööandjaid välja selgitanud juba kaheksa aastat. Lisaks poolthäältele arvestatakse uuringus ka vastuhääli ehk ettevõtteid, kus töövõtjad töötada ei soovi. Tartumaa parimad tööandjad selgusid teist korda. Ka eelmisel korral, 2017. aastal valisid tartlased ihaldusväärseimaks tööandjaks OÜ Playtech Estonia. Kaks aastat tagasi saavutas aga teise koha Eesti Energia ja kolmanda Telia Eesti AS. Võrreldes 2017. aastaga, on tartlaste pingereast välja langenud SEB Pank AS, Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja AS A. Le Coq.

TOP 10 Tartumaa ihaldusväärseimat tööandjat

koht 2019.a. / koht 2017.a. / ettevõte

11OÜ Playtech Estonia

25Swedbank AS

33Telia Eesti AS

42Eesti Energia AS

510Transferwise Ltd Eesti filiaal

64Skype Technologies OÜ

76Tartu Ülikool

8-Microsoft Estonia OÜ

9-Cleveron AS

10-Taxify OÜ

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456